Neuroptimal® Brain Training

Veilig

Effectief

Natuurlijk

Efficient

Blijvend

In een perfecte wereld leven we allemaal stressvrij, maar in de werkelijke wereld ontkomen we niet aan stress. Er gebeuren nou eenmaal dingen in het leven die je niet verwacht, dingen uit het verleden, je familiegeschiedenis en overtuigingen die nog spelen. Het heeft allemaal een impact op je lichaam en psyche. We hebben moeite om in slaap te komen, slapen juist te lang of isoleren ons. We kunnen ons niet concentreren of focussen. Onrust en stress bepaald de kwaliteit van leven en dit zorgt ervoor dat we niet op ons best functioneren. Het leven kan best uitdagend zijn. Dus hoe kunnen we dit wat makkelijker maken? Je kunt beginnen om je brein te trainen met NeurOptimal®. Het is ontwikkeld door psychologen met meer dan 40 jaar ervaring, het is non-invasieve technologie en is vrij van bijwerkingen. Het beïnvloedt niet actief je brein maar geeft je brein reactief informatie over wat het zelf teveel doet.

Het NeurOptimal® Human Performance System is wereldwijd al meer dan 3 miljoen uren gebruikt. Het is 100% natuurlijk en zo veilig dat kinderen het kunnen gebruiken. Het systeem doet niet aan diagnose of gaat je in die zin “fixen”. Het systeem beschermt je tegen de natuurlijke kracht van je onderbewuste brein. Je brein reguleert zichzelf namelijk wel maar om op je best te zijn, heeft je brein een soort spiegel nodig.

Terwijl je ontspant en naar muziek luistert, monitort de NeurOptimal® software je brein voor plotselinge veranderingen in elektrische activiteit. Wanneer deze veranderingen worden waargenomen wordt het brein geïnformeerd door zeer korte storingen in de muziek in te lassen. Deze onderbrekingen nodigen je brein uit in het NU aanwezig te zijn.

Standaard gebruiken we de Zengar muziek van Jeff Bova, een meervoudig Grammy winnaar. Vanuit zijn eigen beleving van NeurOptimal® sessies componeerde hij deze muziek om de beweging door de verschillende Zenmodes, de fasen in een training, te ondersteunen.

Met informatie over zichzelf kan het brein zichzelf corrigeren. NeurOptimal® training helpt je brein beter en efficiënter te werken. De effecten zijn blijvend. De training is zoals leren lopen. Met NeurOptimal® weet je brein precies wat het moet doen zonder het te vergeten. Met meer gemak en effectiviteit zonder in te dammen op flexibiliteit en veerkracht.

Wat heeft veerkracht van het brein te maken met de kwaliteit van je leven? Alles! Vastgeroeste patronen, je zelfbeeld, angst en uitstelgedrag zijn een bijeffect van een brein dat niet optimaal werkt. Als je brein beter functioneert, functioneer JIJ beter.

Er zijn verschillende hersengolven die te onderscheiden zijn; gamma, beta, alpha, theta en delta. Gamma zijn golven zorgen voor mentale activiteit en zijn actief bij hogere cognitieve functies alsook stress  en vergroot het (zelf)bewustzijn.

Beta golven zijn golven die je helpen om logisch te denken en concrete problemen op te lossen. En zo zijn de apha golven er om je zenuwstelsel te ontspannen en immuunsyteem te stimuleren. Theta golven zijn ideaal voor zelfprogrammmering, versneld leren en zelfgenezing. De delta golven zorgen ervoor dat je in een diepe slaap kunt komen en zowel met het aardse als het spirituele kunt verbinden.

Breintraining met NeurOptimal® kan je ook helpen om beter en meer uitgerust wakker te worden, beter te presteren en meer gefocust te zijn. De relatie met jezelf en daardoor met anderen worden nog beter. Je kan de moeilijkste en zwaarste uitdagingen beter aan en je kunt het beste uit je leven halen.